Hned u vchodových dveří Vás přivítá omamná vůně – dokážete si představit lepší pozvánku? Samotné muzeum je rozdělené hned na několik částí. V té první se dozvíme více o
historii čokolády, pěstování kakaových bobů, jejich dovozu do Evropy a následném zpracování.
I vlak se dá vyrobit z čokolády
Foto: Archiv Muzea čokolády a marcipánu Tábor
Věděli jste například, že první hořkou tekutinu z kakaových bobů uvařili již Mayové a kakao pila pouze vyšší honorace? Nebo že prvním Evropanem, který kdy spatřil kakaový bob, byl Kryštof Kolumbus na své čtvrté výpravě v roce 1502?
Druhá část muzea je věnovaná hlavně
marcipánu a možnostem jeho zpracování. Zrak Vám bude přecházet z marcipánového modelu táborského náměstí a jiných dominant města, děti pak potěší modely inspirované různými pohádkami. A propos, děti se mohou vyřádit v dílničkách, kde si
samy vyzkouší odlévání čokoládových figurek či práci s marcipánem.
Marcipánové město
Foto: Archiv Muzea čokolády a marcipánu Tábor
Jednou z nejoblíbenějších částí muzea je zajisté
čokolaterie, kde uspokojíte především své chuťové buňky. Při ochutnávání můžete také
pozorovat, jak se vlastně čokoládové dobroty vyrábí – přímo před vašima očima zde cukráři tvoří bonbony, pralinky či marcipánové figurky. Také už se Vám sbíhají sliny? Tak hurá do Tábora.